Tallsomteller.no
16902
post-template-default,single,single-post,postid-16902,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Hvordan påvirker Twitter politikerne i valgkampen?

27 aug Hvordan påvirker Twitter politikerne i valgkampen?

Tallsomteller.no har analysert et datasett med seks millioner Twittermeldinger skrevet i løpet av 2016 og 2017 fordelt på 35.000 aktive norske Twitterbrukere. Uttrekket er filtrert slik at det kun inneholder meldinger der stortingsrepresentanter eller regjerningsmedlemmer er nevnt. Hensikten med analysen er å finne ut hva disse personene formidler til politikerne, hvilke politikere de forsøker å nå og hvem de mest aktive påvirkerne er.


Ordskyene ovenfor er basert på hvilke temaer som går flest ganger igjen i kommunikasjonen Twitterbrukerne har med alle stortingsrepresentantene. Ser man på hashtags er det atomvåpenforbud, klima, boligpolitikk, NTP (Nasjonal Transportplan) og utdanning som er mest brukt, mens basert på ordbruk er også helse, skatt, arbeidsplasser og teknologi populære temaer.

 

Skole, utdanning og forskning
Teknologi og digitalisering

Oversikten ovenfor viser hvilke Twitterbrukere som sender flest meldinger til stortingsrepresentantene innenfor de mest populære temaene (hold over bilder for å se mer informasjon, klikk for å se twitterprofil), mens grafen under viser hvilke politikere som blir nevnt flest ganger: